Biografi

Jeg blev født og tilbragte mit første kvarte århundrede midtvejs mellem glemsel og erindring. Når vinden var i syd, modtog vi på Skernvej den umiskendelige luft af gæret malt fra bryggeriet Ceres, der solgte glemsel på flaske – som jeg aldrig har nydt. Når vinden var i nord, bragte den lige så let genkendelige lugte fra gammelt, tjæret træværk fra Den gamle by, erindringens sted, som jeg ofte er vendt tilbage til.

Blev boende så længe, at mine forældre flyttede hjemmefra. Kort efter flyttede mit livs Lise ind på det 6 kvadratmeter store loftsværelse.
Læste matematik af interesse, spillede trompet af lyst og skrev prøvende tekster af nysgerrighed. I den sidste ende blev det nysgerrigheden, der vandt.
 
Systematisk som jeg er, har jeg en overgang prøvet at bo i et kristent land, i et muslimsk og i et hinduistisk, i byer, der i alfabetisk, men ikke kronologisk orden hed Alger, Bangalore og Chicago. Hvorfra der var langt til de gode ateister i Århus. Som jeg er glad for, men også somme tider glad for at have på afstand.
 
Har i de sidste femogfyrre år været så heldig at bo i slentreafstand fra stranden, i gåafstand fra skoven og i cykelafstand fra byen, der sammen med menneskene udgør de fire elementer i størsteparten af mine bøger.
 
Nået hertil kommer jeg i tanker om:
 
“I syttenhundredtallet gik den pæne borgers søndagstur ofte til asylet. Her kunne man forbløffes og more sig over de gale menneskers fortvivlede krumspring. Det gør man ikke længere. Fremskridtet bevirker at man kan blive siddende i lænestolen og læse kendte personers selvbiografi.”
Svend Åge Madsen 6. januar 1996.


Født 2. november 1939 i Århus

Barn af Hans Peder Madsen, forsikringsmand og Julie Bertelsen, husmor
Tre ældre søskende

1966 gift med Lise Madsen, der døde 2013 Se: MARIANNE KAINSDATTER

To børn, to børnebørn.

Om min skoletid kan man læse i: Min skolevej 2, Vindrose 1990: Svend Åge Madsen: “Vi var naturligvis utroligt lykkelige.”

 

Matematisk student, Marselisborg Gymnasium 1958
Læste derefter matematik ved Aarhus Universitet nogle år
Debuterede med novelle i Vindrosen 1962 og
Besøget, roman, 1963.

Har siden levet som om jeg er forfatter.

biografi-foto
Fotograf Thomas Knoop