Af den anden verden

etbragafenandenverden Først en eksplosion, der sprænger hul i hegnet ind til lejren. Så den giftige tåge, der æder enhver erindring, og en flok vaklende skikkelser, som tumler ud gennem hegnet og flygter mod skibet forude.

Af den anden verden følger en flok fanger, som under et fejlslagent eksperiment med giftgas, der skal få dem til at glemme deres, ”vrangforestillinger”, lykkes med at flygte fra lejren og stikke af til søs. De støder på grund på et næsten ubeboet kontinent, og her begynder deres fortælling helt forfra. For de har ingen erindring, intet sprog, ingen idé om, hvordan verden ser ud, og hvad det vil sige at være menneske i den. De må langsomt genopfinde sig selv, sproget, kærligheden og samfundet.

Men under det spirende samfund ligger uformulerede traumer fra fortiden, og vage minder dukker op i de tidligere fangers drømme: En lejrvogter, som er iblandt dem, og en massevoldtægt om bord på skibet. Konflikterne ulmer, og den begyndende kamp mod magten fører til bitterhed, overgreb og mord.

Af den anden verden er en skabelsesfortælling om, hvordan mennesket er skabt af, ja – fortællinger.

Gyldendal 2017, 534 sider

Af den anden verden

 

Til oversigt over værker

Til bøger