Et brag Af den anden verden

etbragafenandenverden Først en eksplosion, der sprænger hul i hegnet ind til lejren. Så den giftige tåge, der æder enhver erindring, og en flok vaklende skikkelser, som tumler ud gennem hegnet og flygter mod skibet forude.

Af en anden verden følger en flok fanger, som under et fejlslagent eksperiment med giftgas, der skal få dem til at glemme deres, ”vrangforestillinger”, lykkes med at flygte fra lejren og stikke af til søs. De støder på grund på et næsten ubeboet kontinent, og her begynder deres fortælling helt forfra. For de har ingen erindring, intet sprog, ingen idé om, hvordan verden ser ud, og hvad det vil sige at være menneske i den. De må langsomt genopfinde sig selv, sproget, kærligheden og samfundet.

Men under det spirende samfund ligger uformulerede traumer fra fortiden, og vage minder dukker op i de tidligere fangers drømme: En lejrvogter, som er iblandt dem, og en massevoldtægt om bord på skibet. Konflikterne ulmer, og den begyndende kamp mod magten fører til bitterhed, overgreb og mord.

Af en anden verden er en skabelsesfortælling om, hvordan mennesket er skabt af, ja – fortællinger.

Gyldendal 2017, 534 sider

Af en anden verden

 

Til oversigt over værker

Til bøger

Pigen i cementblanderen

Pigen-i-cementblanderen

Forbrydelser, der ikke bliver begået, drab begået af en egenrådig venstre hånd, et mystisk selvmord, en dunkel familiehistorie, tider der krydses, og kroppe der byttes, og en kærlighed, der aldrig forsvinder …

Forvirret?

Det er der ingen grund til, for alt hænger sammen i en mindre jysk by og omegn …

“For i en enkelt Madsen-novelle er der altid mere original påhitsomhed og bare fortællerkraft end i de fleste danske normalforfatterskaber … hjerne-kortsluttende rammefortællersøsyge.”

Lars Bukdahl, Weekendavisen

 Gyldendal 2013, 286 sider

PIGEN I CEMENTBLANDEREN, mikroman:

Pigen i cementblanderen
Dr. Zakæus’ venstre hånd
Det her er ikke nogen fortælling
Ebba søger tvivlen
Skolemesterens frugtbarhed
Anica & Sophus
Kvinden ved siden af
Kvantekærester

Til oversigt over værker

Til bøger 

Mange sære ting for

Mange-saere-ting-for

Da den verdenskendte danske astronom Adam d’Eden findes død, spiddet på Århus Domkirkes spir, sættes en handling af verdensreligiøs betydning i gang.

Adam d’Eden opdagede i sin tid to såkaldte spejlplaneter. Det særlige ved spejlplaneter er, at de reflekterer jordens lys, så man kan se, hvad der foregik på jorden for 2000 år siden – den tid, det tager lyset at rejse frem og tilbage. Adam d’Eden har iagttaget intet mindre end Jesu liv, som det virkelig var. En chokerende sandhed, som han har dokumenteret på tusindvis af videobånd. Og nu går den vilde jagt. Mange er interesserede i båndene og er villige til at slå ihjel for dem …

En forrygende filosofisk spændingsroman om religion, sandhed og kampen for at få fat i den rette fortolkning.

Gyldendal 2009, 416 sider

Til oversigt over værker

Til bøger

 

 2.udgave      
Mange-saere-ting-for      

Det syvende bånd

Det-syvende-baand

Den store kamp mod kriminalitet er vundet. Ved et ganske enkelt greb er Danmark ikke bare blevet befriet for forbrydelser, men også anden umoralsk optræden er blevet stærkt begrænset. Som en sidegevinst har borgerne fået en langt større tolerance for hinanden, ja, man er bogstaveligt talt blevet i stand til at leve sig ind i sine medmenneskers tilværelse.

Sverre, der er lærer i en århusiansk folkeskole, lever fredeligt og godt indpasset i dette system. Indtil han blir involveret i en følelsesmæssig forbindelse der gør det nødvendigt at han begår en forbrydelse…

Gyldendal 2006, 248 sider

Til oversigt over værker

Til bøger

 

Levemåder

Levemaader-1

Det er søndag formiddag i en jysk landsbykirke. På vej ned fra altergangen begynder Gordon Bimpel at spjætte og danse i krampe. Et øjeblik efter er han død, dræbt af en forgiftet oblat.

Hvem slog ham ihjel – og hvorfor?

Opklaringen fører vidt omkring i tid og rum: fra to stridende levemåder i urtiden til nutidens Århus, hvor genpuljerne stadig kæmper. Fra Århus til Venedigs kanaler, hvor fiktion og virkelighed blandes med dødelig udgang. Fra forældre til børn, fra himmel til jord, fra motiv til forbrydelse og tilbage igen, indtil landsbykirken hin skæbnesvangre søndag formelig gløder af varme spor og spørgsmål om skyld, straf og ansvar.

“…. der er ingen vej udenom at kaste sig på egen hånd ind i labyrinten, som er frydefuldt indrettet med skønne miljøtapeter og levemåder fra den jyske halvø, den venetianske lagune og andre jordiske paradiser.”
– Torben Brostrøm, Information

Gyldendal 2004, 288 sider

   INDHOLD:
ANLEDNING
VEKSELGANG
MISLYKKE
DØDSKENDT
SKAB
GØGEGEN
ALVID

Til oversigt over værker

Til bøger

 

2.udgave      
Levemaader-2      

De gode mennesker i Århus og Læselysten

De-gode-mennesker-og-Laeselysten-1

Dobbeltromanen De gode mennesker i Århus / Læselysten byder på et myldrende gensyn med en række af de hoved- og bipersoner, der har befolket Svend Åge Madsens romaner igennem 40 år. Bogen udkom på årsdagen for forfatterens debut i 1963 og markerer dermed et rundt jubilæum for et af landets største skønlitterære forfatterskaber.

Bindslev 2003, 192 sider, dobbeltroman

PERSONER i De gode mennesker (fra flappen):

Annet Helled Hasefri f 1962
fraskilt psykolog uden ironi

Asser Helled f 1981
Annets flygtende søn

Amon Gortis f 1971
ironisk jurastuderende

Tom Vem f 1924
tung- og lydhør antikvarboghandler

Rikkard Duebo Vem f 1954  = Vem R.D.
bogsamlende ukendt søn

Klaes Bæverdal f 1972
sandhedsskabende journalist

Ellen Merete Jensen f 1975
journalistelev, glum veninde af Klaes

Clara Jenssøn f 1939
mor til Merete efter at have hadet med fange

Inge Nanna Vem f 1928
tilgivende søster til Tom

Hannelore Vem Monikke f 1952
læge, højtelsket en time om ugen

Vita Jo-Nielsen f 1923
morgentrist ældre dame

George Jo-Nielsen f 1952
Vitas nevø der forsker i personlighedstransformation

Fin Tromin f 1933
paradokselskende præst

John Hasefri f 1933
Annets politifar der nidkært overholder tavshedspligt

Poul Martin Helled f 1963
bedragerisk far til Asser

Viveca Fuhl f 1944
kærlighedsuddelende apoteker

Pia Duebo Vem f 1929
føder i dølgsmål, skilt fra Tom Vem

Til oversigt over værker

Til bøger

 

 

Den ugudelige farce

Den-ugudelige-farce-1-3

“Jesper var nemlig lykkelig. Eller i hvert fald næsten. Han var så lykkelig at have det sort på hvidt, hvor mange kan påstå det?. At have papir på sin lykke? Beviset stammede fra et spørgeskema i Ude og hjemme, som hans mor holdt og som han åbenlyst foragtede. Og i smug bladede i. For han vidste godt at en naturlig ung mand ikke vedkendte sig at læse dameblade. Jesper var en naturlig  ung mand….”

Gyldendal 2002, 185 sider

Til oversigt over værker

Til bøger

 

2.udgave Lettisk    
Den-ugudelige-farce-1-3 Den-ugudelige-farce-Lettisk  

Nærvær og Næsten

Naervaer-og-naesten-1

En samling historier om en familiegruppes eksil til sydens varme fordi moren er blevet ‘smittet’. I de lange mørke aftner begynder faren, den ellers så reserverede Tomas Fant, at fortælle historier om sig selv og sine forfædre. Langsomt fortæller han sig ud af sig selv og frem til en hel person, og han fortæller sin kone ud af sygdommen og dem begge frem til et hidtil ukendt nærvær.

Tomas Fants fortællinger stammer fra novelleantologien Septemberfortællinger (1988) og genudgives her med venlig tilladelse fra Brøndums Forlag.

Gyldendal 2000, 188 sider

INDHOLD:

Vi taler ikke om det …
    MANDEN UDEN AURA
Far var ændret …
     HÆVNENS ENGEL
Marcipangrisenes indtog
     DA MIN OLDEMOR FØDTE FEM BØRN VED NI FØDSLER
Ved morgenbordet var stemningen ændret …
      DET ENESTÅENDE BARN
Sammen dippede vi …
     TØRLAGT
En stillestående sø hvorfra sangen steg op …
     AT FORBLIVE UBERØRT
“Forført af en fortælling” …
     NÆRVÆR OG NÆSTEN
Der skete noget med mor mens far fortalte …

Til oversigt over værker

Til bøger

2.udgave 3.udgave    
Naervaer-og-naesten-2 Naervaer-og-naesten-3  

Genspejlet

Genspejlet-2

– Denne bog vil forklare hvad meningen med livet er. Desuden vil jeg gøre rede for forholdet mellem godt og ondt.

Ordene er Simone Maga Helleds. Hun er datter af den berømte bevidsthedsbiolog Just Helled, og hun skriver historien om sin far og hans store kærlighed, Helena, som dør da Simone er otte år. Efter Helenas død har Just Helled opgivet sin forskning. Han lokkes dog tilbage til arbejdet af den dæmoniske kollega Krystofiles mod at han for lov til at gense den kvinde, han tror er Helena.

Simone nedskriver hele historien femogtyve år senere. I løbet af et halvt år arbejder hun sig igennem og ud af den hule af aviser, hun begyndte at bygge 1.november 1998 – den dag hendes mor døde – og frem til nutiden, til en verden der på godt og ondt må leve med resultaterne af hendes fars gen-forskning.

Gyldendal 1999, 384 sider

Til oversigt over værker

Til bøger

2.udgave 3.udgave  Italiensk  
Genspejlet-1 Genspejlet-3  Genspejlet-italiensk

Finder sted

Finder-sted-1

Da Kaare bliver udskrevet fra hospitalet, står der en kvinde udenfor. Hun vil pålægge ham en opgave. Mod et passende honorar skal han lade sig skygge. Det er spændende i starten, men bliver efterhånden en belastning. Kaare flygter fra skyggerne til Madeira og synes at have fundet kærligheden og sit helt eget sted. Men en dag står han anklaget for mord…

Gyldendal 1998, 256 sider

Til oversigt over værker

Til bøger

 

2.udgave      
Finder-sted-2