Nøgne masker

Noegne-masker

Pirandello presses til at skrive et skuespil om sit vanskelige liv med en sindssyg kone og om sin filosofiske holdning: Alle har ret – også de gale. Han møder dr. Freud, der mener Han har ret – og kan helbrede fru Pirandello.

Først opført Århus Teater, Store Scene 1987. Siden opført hist og her, hvorfor oversættelser til tysk, engelsk, og estisk findes. Synopser på tysk, engelsk, fransk, italiensk findes hos Danske Dramatikers Forbund.

Arkona 1987, 87 sider 

Til oversigt over værker

Til bøger

 

Madsens Kongespil: Knud den Hellige og Magrethe den Milde

Kongespil

KNUD DEN HELLIGE
Historikerne tilskriver kong Knud at have samlet det splittede danske folk. Han gjorde kongemagten stærk, og han pålagde folk troen. Kongen blev myrdet i Albani kirke i Odense for 900 år siden. Knud den Hellige foregår i krypten, nogle år efter drabet. Anledningen er den katolske kirkes planer om at kanonisere Knud, gøre ham til en helgen. Men hvad var han? Og hvad var mordet på ham – en niddingdåd eller en heltedåd? De to enker – kongens og kongemorderens –  er stykkets to centrale personer.

Opført af Odense Teater, i Odense Domkirke, premiere 1.5.1986.

MAGRETHE DEN MILDE
Magrethe den Milde er et ritual, det  foregår i en ikke fjern fremtid. Ritualet er en årlig tilbagevendende begivenhed til minde om dengang, dronning Magrethe i samarbejde med folket afskaffede det bureaukratiske og besværlige demokrati. Stykket slutter med en hyldest til dronningen:

Hil Magrethe den Milde, som splittede landet og tog troen fra folket.

Opført Odense Teater, Store Scene, premiere 31.12.1982

Hovedland 1986, 155 sider

Til oversigt over værker

Til bøger

Det sidste suk

Det-sidste-suk

Daniella, nyuddannet skuspiller, hyres til at spille i Hugos eksperimental teater – hvor det viser sig at hun er den eneste skuespiller. Et identitets- og følelsesspil mellem de to, hvori to andre snart involveres: Daniellas kæreste og Hugos husholderske – altsammen med dødelig udgang og søgen efter den skyldige.

Først opført Århus Teater 1986, instruktion Hans Rosenquist. Siden opført blandt andet Det kongelige teater; Jaunais Rigas Teatris, Letland; Stockholm; og flere danske amatørgrupper. Teksten findes på tysk, engelsk, slovakisk, lettisk.

Arkona 1986, 77 sider

Til oversigt over værker

Til bøger

 

Dr. Strangula

Dr-strangula

Livet som et stort melodrama. Helene forfølges af Dr.Strangula – der vil ælde hende – og hjælpes af Kim. Stort, småfilosofisk, næsten uspilleligt, drama.

Opført på Århus Teaters Store Scene, 1985.

Arkona 1985, 135 sider

Til oversigt over værker

Til bøger

 

 

 

Uden for nummer

Uden-for-nummer

“Når et barn er født afgør lodtrækning om det skal tilhøre den gruppe af borgere, der har arbejde, eller den der ikke har. Grupperne er skarpt adskilt, men pointen er, at de har det lige dårligt.

Medlemmerne af den første har det dårligt, fordi de er uden arbejde, og medlemmerne af den anden fordi det arbejde, de har, af teknikken er gjort automatisk og indholdsløst.”
– Claus Grymer i Kristeligt Dagblad

Først opført Odense Teater,  premiere 10.4.1981

Drama 1984, 59 sider

Til oversigt over værker

Til bøger

Svejk i 3. verdenskrig

svejk-i-3-verdenskrig

Da Danmark blir besat, først af russere siden amerikanere, har besætterne det svært, fordi de fredselskende danskere ikke forstår alverden af de besættendes tankegang. Pacifistisk på en fredsommelig måde.

Opført første gang Århus Teater 1984. Siden af flere amatørgrupper.

Arkona 1984, 94 sider

Til oversigt over værker

Til bøger

 

Et livstykke og andre stykker

Et-livstykke Et livstykke og andre stykker omfatter de fire dramatiske arbejder Svend Åge Madsen hidtil har skrevet:

HOPLA VI… PRIK PRIK PRIK (opført første gang Vestergade 58, Århus, 1967).
STIKORD (Århus Studenterscene, 1967)
RAPPORT FRA INTERNATET (Danmarks Radio, 1967)
ET LIVSTYKKE (Jomfru Anegade Teater, 1968)

Borgen 1967, 164 sider

Til oversigt over værker

Til bøger