Engleskyts

Engleskyts-2

Laura, der er præst i en lille landsby lidt uden for Århus, bliver en aften opsøgt af en stærkt ophidset mand. Han er biokemiker og har netop fundet et stof, der kan dræbe uden at efterlade sig spor. Manden er overbevist om, at det vil få moralen til at smuldre, hvis stoffet bliver kendt, så han er nødt til at dele sin hemmelighed med et moralsk menneske. Laura indvilliger i at opbevare flasken i sin skuffe – og tiden går. En dag slår det hende pludselig: Ville verden mon ikke blive bedre, hvis budet »Du skal behandle din næste som dig selv« kunne få konkrete følger?

Gyldendal 2002, 281 sider, under pseudonymet Marianne Kainsdatter

Til oversigt over værker

Til bøger

 

 

2.udgave
Engleskyts-1

Et ved jeg som aldrig dør

Et-ved-jeg-som-aldrig-doer-2

Efter mange års ægteskab flytter tegneren Isabel fra sin mand for at finde sig selv i en hyggelig jysk provinsby.
Kort efter sin ankomst til byen begynder Isabel at føle sig terroriseret af en stemme, som først trænger sig ind i hendes drømme – siden også når hun er vågen. Da Isabel er på selvmordets rand, kommer en af hendes gamle venner forbi…

En spændingsroman, hvor drøm og virkelighed blandes sammen med uhyggelige stemninger og smukke billeder – en vekslen mellem kuldegys og afslapning.

Gyldendal 1991, 205 sider

Til oversigt over værker

Til bøger

 

2.udgave      
Et-ved-jeg-som-aldrig-doer-1    

Blodet på mine hænder

Blodet-paa-mine-haender-1

“Jeg kan ikke holde fast på kniven længere, den glider ud af min hånd, rammer gulvet med en uventet hård lyd, der får mig til at fare sammen. En lyd der rammer mine ører som et skud. Først da lyden helt har forladt min bevidsthed igen, er jeg istand til at bevæge mig. Som i søvne tænder jeg lyset og tager endnu et par skridt til, til jeg står foran hende. Hendes blå øjne ser på mig med et spørgende udtryk, munden er lidt åben, som om hun ville sige noget. Parykken sidder ikke helt på sin plads. Og midt på den pæne, hvide kjole er der en stor rød plet, som synes at vokse, mens et klemt skrig presser sig ud af mig.”

Lademann 1973, 215 sider, under pseudonymet Marianne Kainsdatter.

Til oversigt over værker

Til bøger